Svet
3362 ogledov

Več kot 10.000 zdravstvenih delavcev bo konec leta stavkalo

Medicinske sestre v Italiji zaslužijo dobrih 1.800 evrov, na Norveškem pa več ko Žurnal24 main
Več kot 10.000 zdravstvenih delavcev ima vsega dovolj. Napovedujejo stavko za 21. in 28. december.

Reševalno osebje, vključno z delavci nujne pomoči, delavci v klicnih centrih in ostalo osebje napovedujejo stavko na Otoku, natančneje v devetih zavodih nujne pomoči v Angliji in Walesu. Nezadovoljni so s svojimi plačami in ignoranco britanskega ministra za zdravje. Dosedanje ukrepe so ocenili kot znižanje plač, zato so napovedali protestno akcijo.

Sindikat je napovedal srečanje z zdravstvenimi ustanovami, ki so napovedale stavko (po poročanju Sky Newsa gre za devet ustanov širom Anglije in Walesa). "Po 12 letih konstantnih rezov, imamo člani Angleške državne zdravstvene službe (National Health Service, op. p.) vsega dovolj," je izpostavila Rachel Harrison. "Zadnja stvar, ki si jo zaposleni želijo, je stavka, toda vlada jim žal ni dala izbire," je zaključila predstavnica sindikata GMB.

"Steve Barclay nam mora prisluhniti in sodelovati z nami glede naših plač. Če se o tem, torej o najosnovnejšem vprašanju delovne sile, ni sposoben pogovarjati, potem zakaj za vraga je on zdravstveni minister," je dodala in dejala, da je na potezi, da stavko zaustavi zdaj vlada. "Lahko zaustavijo stavko in to v trenutku, toda se morajo prebuditi in se začeti pogajati o plačah," je zaključila.
 

Komentarjev 3
  • Zebra12 16:41 06.december 2022.

    Vse odpustit in namesto njih zaposliti brezposelne, ki se lahko naučijo dela medicinske sestre v roku 1. meseca. V vojnih časih je bila lahko medicinska sestra vsako dekle, danes pa potrebuje ne vem kakšno šolo, za nekaj kar se lahko ...prikaži več človek nauči v 1. mesecu dela.

  • bobubob 14:52 06.december 2022.

    Pogrešajo pretekle 'bojne dodatke'. Sicer bi se oglasili že davno, povsem enako je pri nas, pa še kje. Takoimenovano zdravstvo je povsod v ri*ti. Zato, ker je takoimenovano.

  • Ender3 14:43 06.december 2022.

    Kaj je tem ovratnikom tudi prekipelo ?