Svet
16 ogledov

Več kot 70 mrtvih v požaru

požar Kalkuta
1/5
Žurnal24 main
V bolnišnici v Kalkuti je izbruhnil požar, v katerem je umrlo več kot 70 ljudi. Večina žrtev je pacientov, ki so ostali ujeti v stavbi.

Požar je izbruhnil v kleti bolnišnice, kjer so hranili vnetljive snovi. Ogenj se je hitro razširil po vsej bolnišnici. Gasilci so se pet ur borili s plameni, preden so požar ukrotili.

Število žrtev se je po do zdaj znanih podatkih povzpelo čez 70, a pričakujejo, da jih bo še več. Reševalci se namreč še niso prebili do zgornjih nadstropij šestnadstropne stavbe, poroča BBC.

Tiste, ki so jih rešili, so odpeljali v bližnjo bolnišnico. Po do zdaj znanih podatkih so rešili 50 ljudi. "Zbudili so me in me odvlekli po stopnicah. Na vrhu stopnic sem videl med deset in petnajst pacientov, ki so se trudili priti dol," je dejal eden od preživelih. "Uspelo mi je priti do izhoda in splezati skozi okno. Videla sem veliko trupel," je povedala 35-letnica, ki je okrevala po operaciji.

Bolnišnici so že odvzeli dovoljenje za opravljanje dejavnosti in napovedali stroge ukrepe proti odgovornim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.