Svet
8620 ogledov

Več kot sto strelov, panika, kri, vsaj 50 mrtvih

Streljanje v Las Vegasu
1/2
epa
Policija je napadalca ubila, iščejo še žensko, ki je bila z njim.

V današnjem streljanju v Las Vegasu je bilo po najnovejših podatkih ubitih več kot 50 ljudi, več kot dvesto jih je bilo ranjenih, med njimi več kritično. Med smrtnimi žrtvami in ranjenimi je tudi več policistov, ki so se v mestu udeležili festivala country glasbe kot obiskovalci.

Kot je na novinarski konferenci še povedal šerif Joseph Lombardo, je bil napadalec prebivalec Las Vegasa in je z 32. nadstropja hotela Mandalay Bay streljal na obiskovalce koncerta. Policija je napadalca ubila. Domnevajo, da je streljal sam, še vedno pa iščejo žensko, ki ga je spremljala. Nekateri mediji navajajo, da policija že ve za lokacijo, kjer se ženska nahaja.

V nadaljevanju je policija sporočila, da je osumljenec 64-letni Stephen Paddock iz Mesquitea na jugovzhodu Nevade, spremljala pa ga je 62-letna Marilou Danley.

Ameriški mediji poročajo, da je policija v hotelski sobi Paddocka našla več kosov orožja, Danleyeva naj bi bila z njim v sobi.

V video posnetkih, objavljenih na družbenih omrežjih, je videti več sto ljudi, kako bežijo. Na nekaterih posnetkih je slišati dolgo streljanje iz avtomatskega orožja.

Streljanje se je začelo v nedeljo ob 22.30 po lokalnem času (danes ob 7.30 po srednjeevropskem), priče navajajo, da je bilo slišati več sto strelov. 

"Slišalo se je kot ognjemet, a je zraven drdralo," je za ameriško televizijo CNN povedal očividec Joe Pitzel. Dodal je, da je bilo slišati, kot da strelec dodaja strelivo. "Mislim, da sem slišal od sto do 130 strelov, po deset skupaj," je pojasnil.

Udeležec koncerta in priča dogodku na spodnjem videoposnetku pa je povedal, da mu je "moški umrl na rokah". Povedal je, da je ob prvih strelih najprej pomisli, da gre za ognjemet, a stanje je kmalu postalo kaotično.

Streljanje na območju Mandalay Bay Grozljivka Svet Strelec mori na koncertu. Kopica ranjenih in mrtvih. Policija išče napadalce.

V bližini je na glavni aveniji Las Vegasa videti močno oborožene policiste. Policija je ljudem priporočila, naj se ne približujejo območju. Zaprli so tudi več ulic na jugu glavne avenije.

Nekaj letov z letališča McCarran so odpovedali oz. preusmerili na druga letališča. Po eni uri so letališče znova delno odprli za promet.

Festival country glasbe Route 91 Harvest je tokrat potekal prvič, večdnevna prireditev pa naj bi pritegnila okoli 30.000 obiskovalcev.

Preiskava v zvezi z napadom se nadaljuje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar Džoser
    Džoser 19:29 02.oktober 2017.

    Pustite jih saj se bodo kmalu med sabo pobili!!

  • Žurnalček 17:39 02.oktober 2017.

    Za ubiti 50 ljudi rabiš najmanj 200-300 nabojev , kar je 10 okvirjev ! Izstreljenih je bilo tolko nabojev kot je mrtvih in ranjenih skupaj ! Noben ni šel v prazno , ker so ljudje stali skupaj eden do drugega !

  • Žurnalček 17:38 02.oktober 2017.

    Najprej IDITE U KURAC VI In VAŠE POSILJEVALSKE REKLAME !!Kva a ste znorel , da se mi naenkrat iz računalnika pojavi hrup , da odmeva po celem podjetju !! Kreteni !