Svet
9 ogledov

Več mrtvih v eksploziji bombe v Ankari

Eksplozija bombe v Ankari EPA
Avtomobil bomba je odjeknila v središču turške prestolnice. Po prvih podatkih je umrlo najmanj 28 ljudi, 61 je bilo ranjenih.

V središču turške prestolnice Ankara je danes zvečer odjeknila silovita eksplozija. Po podatkih oblasti je v eksploziji avtomobila bombe umrlo najmanj 28 ljudi, 61 je bilo ranjenih.

Francoska tiskovna agencija AFP je poročala, da je eksplozija odjeknila nedaleč od generalštaba vojske, medtem ko je mimo peljalo vojaško vozilo.

Teroristični napad v Ankari | Avtor: EPA EPA

Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da je eksplozija odjeknila v vladni četrti.

Na kraju reševalci in policija

Na kraj so napotili številna reševalna vozila in policiste. Na televizijskih posnetkih je videti steber dima, ki se dviga nad mestom, visoke ognjene zublje in avtobus v ognju.

Iz premierjevega urada so sporočili, da zadevo preiskujejo.

Eksplozija bombe v Ankari | Avtor: EPA EPA

Turški pravosodni minister Bekir Bozdag je eksplozijo označil za teroristični napad.

Odpovedal obisk v Bruslju

Turški premier Davutoglu naj bi se v četrtek pred začetkom dvodnevnega vrha EU sestal z voditelji enajstih članic unije - Nemčije, Avstrije, Nizozemske, Luksemburga, Švedske, Finske, Portugalske, Grčije, Francije, Belgije in Slovenije.

Skupina držav, ki se je poimenovala koalicija voljnih za sprejem beguncev neposredno iz Turčije, naj bi na mini vrhu razpravljala zlasti o uresničevanju načrta EU in Turčije, ki v zameno za zajezitev migracijskega toka v Evropo predvideva preselitev beguncev neposredno iz Turčije v članice.

Teroristični napad v Ankari | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 3
  • Žurnalček 18:22 18.februar 2016.

    Sirci imajo vso pravico vrniti udarec Turkom ! Enako tudi Sirski Turki ! Genocidna Turčija misli , da smo vsi Evropejci fuknjeni Yenkiji !

  • Žurnalček 18:20 18.februar 2016.

    Kje je odprta "knjiga veselja " , da se vpišem !

  • maresem 07:35 18.februar 2016.

    Pa kaj si turčini predstavljajo? Davijo Kurde odkar pomnim in zdaj dobivajo, kar jim pripada.