Svet
15 ogledov

Več mrtvih v potresu

Mehika potres
1/3
Reuters
Mehiko je ponoči stresel močan potres, v katerem je po do sedaj znanih podatkih umrlo več oseb.

Potres z magnitudo 6,5 je imel epicenter v provinci Guerrero, čutili pa so ga tudi prebivalci prestolnice Mexico City in prebivalci regij Michoacan, Puebla in Hidalgo.

Največjo škodo je pozvročil v mestu Iguala, ki leži med prestolnico in priljubljeno turistično destinacijo Acapulcom. Iz Iguale poročajo tudi o treh smrtnih žrtvah. Osemnajstletnik je umrl, potem ko se je nanj zrušila streha. Za 25-letnika je bila usodna skala, ki je padla na njegov tovornjak na avtocesti med Mexico Cityjem in Acapulcom. O tretji žrtvi poročajo iz manjšega kraja Ixcateopan.

Zaradi zemeljskih plazov so zaprte nekatere ceste v Guerreri. V glavnem mestu so v nekaterih četrtih ostali brez elektrike, evakuirali so eno stavbo. Po besedah župana Marcela Ebrarda je oskrba z vodo nemotena, prav tako je nemoten letalski promet in delovanje podzemne železnice. Za kratek čas naj bi bile motene telekomunikacijske povezave, zaradi povečanega števila klicov.

"Bil sem v petem nadstropju, ko sem ga začutil. Zelo močan sunek je bil," je povedal Amor Lajud. "Moji psi so začeli lajati. Stekel sem proti izhodu in šel ven." Na ulice so zbežali tudi nakupovalci v enem od priljubljenih nakupovalnih središč v prestolnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.