Svet
21 ogledov

Več ranjenih v železniški nesreči vlakov

trčenje vlak New York
1/3
EPA
V železniški nesreči v ameriški zvezni državi Connecticut severovzhodno od New Yorka je bilo ranjenih najmanj 70 ljudi, od tega nekateri huje.

Kot poročajo tuji mediji, se je v nesreči poškodovalo na ducate ljudi, od tega so trije še vedno v kritičnem stanju. Medtem so iz bolnišnic v Bridgeportu že odpustili 46 od 70 ljudi, ki so poiskali zdravniško pomoč.

Alex Cohen, potnik vlaka, ki je bil namenjen v New York, je pojasnil, da se je vlak kar naenkrat ustavil, nato pa ga je cuknilo naprej. "Videl sem dim, ljudje so kričali. Vsi so bili zelo živčni in pretreseni. Da bi nas rešili, so morali razbiti okna," je povedal za NBC Connecticut.

Nesreča se je zgodila v bližini Brrigeporta v petek zvečer ob 18. uri po lokalnem času. Do trka je prišlo, ko je vlak, ki je bil na poti iz New Yorka v New Haven, iz doslej še neznanega vzroka iztiril in trčil v drugi vlak, ki je prihajal iz nasprotne smeri in je bil namenjen v New York.

Zapora lahko traja več tednov

Po nesreči so železniški promet med New Yorkom in Bostonom prekinili, zaradi velike škode na tirih pa bi lahko zapora po navedbah župana Bridgeporta Billa Fincha trajala več tednov. "Zaenkrat ne moremo povedati ali je bila za nesrečo kriva mehanska napaka ali kaj drugega," je za Connecticut Post povedal tiskovni predstavnik policije, James Perez. Na prizorišču nesreče so že prispeli preiskovalci ameriškega zveznega urada za varnost v prometu, ki bodo preučili nesrečo in poskušali odkriti njene vzroke.

Na vlakih je bilo v času nesreče po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug okoli 700 potnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.