Svet
2354 ogledov

Več sto ljudi na test, da bi rešili 23 let staro skrivnost

laboratorij poskus epruveta Profimedia
Vabilo na testiranje so poslali več kot 900 moškim.

Nemška policija se je odločila ponovni odpreti 23 let star primer umora takrat 11-letne deklice. Preiskovalci so že začeli opravljati DNK teste. Vabilo na testiranje so poslali več kot 900 moškim, v upanju, da bodo našli vzorce DNK, ki bi se ujemali z vzorci s kraja zločina. 

Enajstletno Claudio Ruf so maja 1996 ugrabili, ko je v kraju Grevenbroich sprehajala sosedovega psa. Dva dni kasneje so našli njeno truplo. 

"Po triindvajsetih letih obstaja veliko verjetnost, da bomo rešili primer žalostne usode moje hčerke," je v posnetku dejal Claudiin oče Friedhelm. "Storilec se je predolgo skrival."

Tiskovni predstavnik policije je za Bild povedal, da je ponovna preiskava vzbudila veliko zanimanja in da so dobili že več deset namigov. Moške, ki so bili v času zločina stari 14 let ali več, so dobili vabilo na testiranje. 

46-letni Stefan Oberlies, ki se je testiranja udeležil že prvi dan, je za Bild povedal, da se je želel odzvati na vabilo. "Upam, da bodo našli storilca. Seveda sem veliko prebral o tem groznem primeru," je dejal. 

Analiza vzorcev bo po besedah policije trajala od štiri do osem tednov. Podobno analizo so že opravili leta 2010, a ni obrodila sadov. Upajo, da bi s pomočjo vzorcev lahko našli sorodstveno povezavo s storilcem. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.