Svet
2 ogledov

Več tisoč smučarjev ujetih na vrhu smučišča

sneg Pireneji smučišče Shutterstock
Zaradi močnih sunkov vetra je okoli 1.200 smučarjev včeraj več ur ostalo ujetih na vrhu smučišča v španskem delu Pirenejev.

A k sreči se je že vse končalo dobro, saj so vse smučarje danes dopoldne evakuirali na varno, so sporočili predstavniki smučarskega središča Penticosa. Pripadniki civilne zaščite in reševalnih služb so se vso minulo noč namreč trudili, da bi smučarjem, ki so ostali v restavraciji na vrhu smučišča, omogočili spust v dolino. V majhnih skupinah so jih najprej prepeljali do lažje dostopnega območja, od tam pa s terenskimi vozili do kraja Penticosa.

Med reševalno akcijo niso zabeležili nobenega incidenta, so pa bili smučarji po dolgih urah čakanja zelo utrujeni, so pojasnili upravitelji smučišča.

Smučarji so na vrhu smučišča obtičali v sredo popoldne, ko so zaradi močnih sunkov vetra, ki so dosegli do 110 kilometrov na uro, ustavili vse vlečne naprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.