Svet
12 ogledov

Več žrtev samomorilskega napadalca

Žurnal24 main
V napadu samomorilskega napadalca je umrlo najmanj deset ljudi, med njimi tudi pripadniki mednarodnih sil v Afganistanu. Odgovornost za napad so prevzeli talibani.

Talibanski napadalec se je razstrelil v vojaški bazi blizu Džalalabada v času, ko je tam potekalo srečanje pripadnikov afganistanskih in mednarodnih sil. V bazo naj bi vstopil oblečen v vojaško uniformo, poroča afganistansko obrambno ministrstvo.

V napadu je po do zdaj znanih podatkih umrlo pet tujih vojakov in pet pripadnikov afganistanske vojske. Več ljudi je ranjenih. Podatki o številu žrtev in ranjenih se sicer razlikujejo. Talibani navajajo, da je mrtvih 26 vojakov.

Odgovornost za napad so prevzeli talibani. Ob tem so še sporočili, da se je napadalec pred mesecem dni infiltriral v vojaško bazo kot vojak. Njihove navedbe so afganistanske oblasti ostro zanikale. Potrdile so, da je napadalec nosil uniformo, a zanikajo, da bi bil aktiven vojak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.