Svet
10 ogledov

Večina trupel še neidentificirana

Quebec, vlak, nesreča, Kanada Reuters
Po hudi železniški nesreči v mestu Lac-Mégantic našli še dve trupli, pogrešanih najmanj 40 ljudi.

Policijski inšpektor kanadske province Quebec Michel Forget je sporočil, da so med dosedanjo preiskavo hude železniške nesreče v mestu Lac-Mégantic odkrili elemente kaznivih dejanj.

V torek so našli še dve trupli, s čimer se je skupno število žrtev povzpelo na 15. V Lac-Méganticu pogrešajo še najmanj 40 ljudi, večina trupel, ki so jih našli doslej, pa je tako hudo ožgana, da jih še niso uspeli identificirati. Kanadskim preiskovalcem in reševalcem so pomoč ponudile tudi ZDA.

Vlak iztiril in trčil v prebivalce

Iz doslej še ne povsem jasnega razloga se je v soboto zgodaj zjutraj po hribu proti Lac-Méganticu spustila vlakovna kompozicija s 73 vagoni, od katerih jih je bilo 72 cistern polnih nafte, ki je bila iz ZDA namenjena v kanadske rafinerije. Vlak je v temi drvel kar 11 kilometrov oziroma 18 minut, nakar je iztiril in eksplodiralo je pet cistern.

Ogenj je povsem uničil 30 zgradb v središču Lac-Mégantica, mesta s šest tisoč prebivalci. Število smrtnih žrtev bo še večje, saj se je tragedija zgodila v delu mesta z bari in restavracijami, kjer je bilo precej ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.