Svet
19 ogledov

Veleposlanik odprl sef in umrl

Eksplozija v Pragi Reuters
Zaradi posledic eksplozije na njegovem domu v Pragi je umrl palestinski veleposlanik na Češkem.

Džamal al Džamal je umrl v bolnišnici, saj so bile rane, ki jih je pred tem utrpel v jutranji ekploziji, prehude. Dobil je namreč usodne poškodbe glave, prsnega koša in trebuha. Policija še ne ve natančno, kaj je sprožilo eksplozijo, so pa že izključili možnost, da je šlo za teroristični napad. 

Usoden sistem proti kraji ali kaj drugega?

Eksplozija naj bi odjeknila v trenutku, ko je 56-letni Džamal odpiral vrata sefa v svoji rezidenci. Po dosedanjih ugotovitvah policije je nesrečo najverjetneje povzročil sistem za varovanje pred krajo na vratih sefa, vendar ni jasno, ali se je sprožil spontano ali zaradi napačnega ravnanja. Sefi namreč lahko vsebujejo posebna manjša eksplozivna telesa, ki uničijo dokumente, ko poskuša nekdo nepooblaščeno priti do njih.

A po drugi strani policija očitno ne izključuje možnosti, da je palestinsko predstavništvo v svojem sefu hranilo tudi klasičen eksploziv. Džamal se je sicer v rezidenco preselil šele nedavno.

V bolnišnico so v šoku in zaradi vdihovanja dima odpeljali tudi njegovo 52-letno ženo. Palestinske oblasti so na Češko že poslale delegacijo, ki bodo ob boku čeških preiskovalcev preiskovala vzroke tragedije.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 15:55 01.januar 2014.

    Dajte no dajte. Kako lahko sam sebi vtakne v sef bombo ! Gre za odpiranje sumljive pošiljke , ki se vsa odpira v protibombni komori , ki pa je izgleda bila preslabe kvalitete. Je protibombno komoro zgleda Mosad naredil.