Svet
6 ogledov

Veleposlaništvi 46.000 evrov za parkiranje

London Žurnal24 main
Veleposlaništvi Kazahstana in Nigerije sta plačali okoli 45 tisoč evrov zaostalih kazni za napačno parkiranje.

Za to sta se odločili po grožnji britanske vlade, da bo seznam veleposlaništev, ki ne plačujejo kazni, javno objavila in države tako osramotila.

Kazahstan je bil sicer rekorder pri nabiranju kazni za parkiranje, saj jih je med letoma 2007 in 2010 nabral kar 627. Skupno je tako moral plačati kar 42 tisoč evrov kazni. Nigerija je za nabranih 78 kazni preračunano plačala slabih štiri tisoč evrov.

Londonskemu mestnemu svetu sive lase sicer povzročajo še Kitajska, Turčija, Afganistan, Združeni Arabski Emirati in Ciper. Skupaj so mu za kazni namreč dolžni kar 82 tisoč evrov.

Skupni dolg veleposlaništev do londonskega mestnega sveta po poročanju agencije AFP sicer znaša kar 1,3 milijona evrov. Mestni svet se je v zvezi s tem že pisno pritožil šefom držav, med drugim predsedniku ZDA Baracku Obami, francoskemu predsedniku Nicolasu Sarkozyju in nemški kanclerki Angeli Merkel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.