Svet
27 ogledov

Velik požar na odlagališču pnevmatik

Požar pri Madridu
1/5
EPA
Po požaru na odlagališču pnevmatik v španski regiji Castillia-La Mancha se je nad okoliškimi kraji razširil črn oblak strupenega dima.

V španski regiji Castilla-La Mancha, ki leži nekaj deset kilometrov južno od Madrida, je danes zagorelo na odlagališču pnevmatik, zaradi česar se je nad okoliškimi kraji razširil črn oblak strupenega dima. Ta bi lahko ogrožal zdravje ljudi, ki živijo v bližini.

Evakuacija dela mesta

Regionalna vlada je aktivirala načrt za ravnanje v izrednih razmerah, saj bi lahko pnevmatike gorele več dni. Odredili so tudi evakuacijo dela mesta Sesena, ki leži v bližini odlagališča. Svoje domove je moralo po poročanju nemške tiskovne agencije dpa iz varnostnih razlogov zapustiti 1000 ljudi, številni pa so odšli že pred tem. Oblak dima bi lahko namreč v primeru spremembe smeri vetra prišel tudi nad Seseno.

Prebivalcem so svetovali, naj zaprejo okna in vrata ter se zadržujejo stran od dima.

Poškodovanih ni bilo

"Težav ni zaznala nobena od merilnih postaj (kakovosti zraka)," so sporočili iz madridske gasilske službe in dodali, da v požaru ni bilo poškodovanih. Že do zgodnjih jutranjih ur so zgorele tri četrtine odlagališča, so še zapisali.

Župan mesta Sesena Carlos Velazquez je za eno od španskih radijskih postaj povedal, da je šlo najverjetneje za nameren vžig, saj je v zadnjih dneh deževalo.

Pri gašenju požara na odlagališču, ki se razteza na 10 hektarjih, so gasilcem pomagali tudi helikopterji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.