Svet
3609 ogledov

Velik požar: Zagorel je parlament

Profimedia
Poslopje parlamenta v južnoafriškem Cape Townu je zajel obsežen požar, s katerim se bojuje na desetine gasilcev. Nad stavbo se vije velik oblak dima, vzrok požara pa še ni znan, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Zagorela je streha in gori tudi poslopje narodne skupščine," je za AFP dejal tiskovni predstavnik reševalnih služb v mestu in dodal, da na območju požara potrebujejo okrepitve. Požar namreč še ni pod nadzorom, na poslopju pa naj bi zaznali razpoke v stenah, je dodal.

Požar naj bi bil trenutno v tretjem nadstropju, glede na prva poročila pa naj bi se začel v pisarniških prostorih poslopja in se širil proti telovadnici, navedbe predstavnikov mesta povzema britanski BBC.

Fotografije na spletnih omrežjih prikazujejo obsežne plamene na strehi ene od stavb v okviru kompleksa. Parlament namreč sestavljajo trije deli, vključno z izvorno in najstarejšo stavbo, ki je bila dokončana leta 1884. Trenutno parlament gostita novejši poslopji, zgrajeni v 20. in 80. letih minulega stoletja.

O tem, kaj bi lahko povzročilo požar, še ni nič znanega, še dodaja AFP.

Komentarjev 3
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:58 02.januar 2022.

    Mater vam....Drugič v naslovu napišite kateri parlament !!........Sem šel brez potrebe odpret šampanjec, preden sem odprl članek...