Svet
19413 ogledov

Velika akcija kriminalistov: Priprli enega od ministrov

Preiskave Hrvaška
1/4
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Zaradi suma, da je zlorabil svoj položaj, je policija danes pri hrvaškem ministru za prostor, gradbeništvo in državno premoženje Darku Horvatu opravila hišno preiskavo.

Kot poroča hrvaški spletni portal 24sata, so policisti ministra Horvata priprli. Njegov odvetnik je za hrvaške medije potrdil, da pri ministru poteka hišna preiskava, da so ga priprli in da ga bodo kriminalisti zaslišali. Hrovat je osumljen zlorabe položaja v času, ko je bil minister za gospodarstvo.

Sumijo ga sodelovanja z Ano Mandac, njegovo nekdanjo pomočnico na ministrstvu. Ta je osumljena, da je v takratnem mandatu ministra Horvata na ministrstvu za podjetništvo in obrtnikom prirejala razpise za nepovratna sredstva.

Po podatkih hrvaških medijev se je pod lupo kriminalistov poleg Horvata znašel tudi podpredsednik vlade Boris Milošević in nekdanji kmetijski minister Tomislav Tolušič.

Preiskave Hrvaška | Avtor: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Dopoldan se je v povezavi s preiskavami omenjalo tudi ime Josipa Aladrovića, a hrvaška tiskovna agencija poroča, da ga policisti niso obiskali.

Hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković je prejšnji teden branil ministre, predvsem Horvata, zaradi napadov opozicije.

"Tudi, če se postavijo na trepalnice, do konca mandata ne bom nikogar odstranil. Naj bo to Horvat, Ćorić, ali kdo tretji. Opozicija ima instrumente, naj pišejo interpelacije, prišli bomo v parlament, branili se bomo, oni bodo glasovali in gremo naprej," je prejšnji teden dejal Plenković.

Komentarjev 11
  • bobubob 15:05 22.februar 2022.

    Eh, spet ni naš.

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 14:50 19.februar 2022.

    Hrvati spet dokazujejo, da imajo bolj pravno urejeno državo. Pri nas pa policisti, ki so dobili pod to vlado 60% povišanje plač, ne morejo storiti nič zaradi Hojsa in Olaja ter vlade v odhodu.

  • Avatar jezeran
    jezeran 13:29 19.februar 2022.

    Pri nas lahko o tem samo sanjamo