Svet
101498 ogledov

Velika sprememba na hrvaških avtocestah

hrvaška avtocesta Luka Stanzl/PIXSELL
Hrvaška družba za avtoceste (HAC) je na svojem avtocestnem omrežju vpeljala spremembe, na katere se bodo vozniki morali hitro prilagoditi.

HAC se je odločil spremeniti poimenovanja več počivališč in vozlišč na hrvaških avtocestah. Zaman boste iskali počivališče Plitvice. Po novem se omenjeno počivališče imenuje Zagreb. V smeri proti meji s Slovenijo je bil zadnji uvoz po Sveti Nedelji do nedavnega imenovan Bobovica, odslej pa na tablah piše Samobor, piše 24sata.hr. 

Omenjeni spremembi in še 25 drugih je stopilo v veljavo skladno z odlokom o označevanju avtocest, ki so ga napovedali lani. 

HAC pojasnjuje, da je do spremembe prišlo, ker se je z razvojem in gradnjo mreže avtocest nakazala potreba po prenovi nazivov in oštevilčenja vozlišč in počivališč. Spremenili so imena 14 počivališč, na avtocestah A1, A3, A4, A6 in A7 pa so na novo poimenovali 14 razcepov. 

Autonet.hr opozarja, da obstaja določen delež voznikov, ki se redkeje vozijo po avtocestah in so se orientirali ravno po imenih vozlišč, počivališč ter uvozov in izvozov. Za slednje bi omenjena nova poimenovanja pomenila veliko težavo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 16:53 27.april 2023.

    Zarad mene jih lahko poimenujejo:" Za dom spremni 1, 2, 3, 4, 5 itd !"