Svet
17853 ogledov

Velike skrbi na Švedskem. "Lahko postane še bolj črno"

Švedska Epa
Glavni švedski epidemiolog je danes izrazil velike skrbi, da bi se država utegnila soočiti s krizo, kot ji jo je epidemija prinesla spomladi.

"Imunost na covid-19 je na Švedskem najverjetneje nižja, kot smo ocenjevali," je danes povedal glavni epidemiolog v državi Anders Tegnell. Število smrti v enem dnevu je narasel na najvišjo raven v zadnjih nekaj mesecih. 

Kot poroča Reuters, je Tegnell na tiskovni konferenci povedal, da se Švedska trenutno sooča z drugim valom epidemije, potem ko so bili pristojni še avgusta prepričani, da drugi val pri njih enostavno ni možen. 

Anders Tegnell | Avtor: Epa Epa
"Vendar mislim, da definicija ni toliko pomembna, pomembno je to, kar vidimo in to je širjenje virusa v številnih regijah," je poudaril Tegnell. Včeraj so na Švedskem potrdili 4658 novih primerov obolenj, kar je tik pod dnevnim rekordom novih obolenj, ki so ga zabeležili prejšnji teden. Pri tem je Tegnell prepričan, da je število obolelih verjetno nižje, kot so predvidevali. 

Novi ukrep, povezan z lokali

Medtem je švedski premier Stean Lofven napovedal, da bo njegova vlada predlagala zakon, s katerimi bi se po vsej državi prepovedala prodaja alkohola po 22. uri po barih, restavracijah in nočnih klubih. 

"Soočamo se s situacijo, ki bi lahko postala črna," je rekel Lofven in pri tem menil, da država trenutno tvega povrnitev situacije, s kakršno se je soočala spomladi. "Vse kaže na napačno smer." 

Ministrica za socialo Lena Hallengren je napovedala, da se bodo morali vsi lokali, ki strežejo alkohol, zapreti 30 minut po 22. uri. Takšne lokale, zlasti bare in nočne klube, je označila kot "rizična mesta". 

Že včeraj je Šedska ponovno uvedla prepoved obiskov v domovih za ostarele. 

Švedska | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • Avatar Micheal_Benson
    Micheal_Benson 23:12 21.november 2020.

    Hola, estoy feliz de anunciarle una verdadera compañía de préstamos de la que puede obtener un préstamo rápido, ofrecemos todo tipo de préstamos a nuestros clientes de confianza con una tasa de interés del 3%, contáctenos si necesita un préstamo. ...prikaži več Envíenos un correo electrónicos:Michealbensonloanagency@gmail.com,contacto@Michealbensonagency.com Formulario de solicitud de préstamo y devuélvalo,Visita nuestro sitio web:https://michealbensonagency.com/,Whatsapp:+593962046134. Nombre completo .....

  • blayo 12:03 13.november 2020.

    Potrč: RECIMO NE ZIMSKIM PLAŠČEM IN JAKNAM! Poglejte okoli sebe. Vidite vse te ljudi, ki nosijo debele jakne in plašče, ker menda prihaja zima? Kakšne ovce!🐑🐑🐑 Svoje mnenje sem razvil po tem, ko sem se podrobno informiral in ugotovil, da ...prikaži veča je pozimi 2018/19 zmrznilo le 9 ljudi. To je 0,00045% populacije. Torej se vsi ti idioti, ki nosijo plašče, bojijo nečesa, kar je za 99,99% populacije povsem neškodljivo!!!

  • radsemastimzmesom 10:12 13.november 2020.

    URADNI PODATKI s strani WORLDMETERS.INFO: - stevilo smrti na Svedskem, 12.11. = 10 oseb - stevilo smrti na Svedskem, 11.11. = 3 osebe - stevilo smrti na Svedskem, 10.11. = 8 oseb Itd... Na Svedskem zivi 10,6 milijona ljudi, kar ...prikaži večr nekajkrat vec kot v Sloveniji. Tisti, ki pise taksne clanke, bi se moral vsaj malo pozanimati, preden objavi taksen nonsens.