Svet
3 ogledov

"Vem, kdo ga je izdal"

Žurnal24 main
Brat haaškega obtoženca Radovana Karadžića Luka pravi, da ve, kdo stoji za izdajstvom, ki je privedlo do aretacije "balkanskega krvnika".

Luka Karadžić je povedal, da so pri izdajstvu sodelovale tri osebe. Ena od njih, ki jo je Luka imenoval "mala duša", je Radovana Karadžića najavila črnogorskim oblastem in v zameno dobila denar od podgoriških oblasti, piše index.hr. "Vem, kdo je bil, a tega nočem povedati javnosti, dokler se v družini ne odločimo spregovoriti."

 

"Za koliko denarja gre, ne vem, vem le, da gre za veliko manjšo količino, kot so si jo razdelili tisti na oblasti, ki so Radovana ujeli," trdi.

 

Tudi minister za notranje zadeve Črne gore Svetozar Vujačić je sicer potrdil, da je agenciji za nacionalno varnost ključne informacije dal eden od bližnjih Karadžićevih sodelavcev. Tako naj bi izdajalec povedal, da se Karadžić skriva v Beogradu pod imenom Dragan Dabić.

 

Po nekaterih vesteh naj bi oseba za podatke prejela šest milijonov evrov – ZDA so jih ponujale pet, Srbija pa milijon evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.