Svet
8 ogledov

Venezuela: Strmoglavil helikopter

Žurnal24 main
V Venezueli je strmoglavil vojaški helikopter. V nesreči je umrlo deset vojakov Nacionalna garde, ki so ob meji s Kolumbijo iskali tihotapce drog.

Helikopter je strmoglavil nekaj sekund po vzletu, ko so vojaki na njem pomagali vojakom na tleh iskali domnevne tihotapce drog. Pri tem so ujeli enega izmed njih, je dejal general venezuelske vojske Luis Alfredo Dominguez za venezuelsko državno televizijsko postajo.

Vsem sorodnikom žrtvam je ob tem general že izrazil sožalje, ni pa ob tem sporočil, če je nesrečo kdo preživel.

Venezuela velja za glavno pot tihotapcev in preprodajalcev drog proti sosednji Kolumbiji. Slednja država je ena izmed glavnih izvoznic drog za ZDA in Evropo.

Ta teden so venezuelske oblasti našle štiri tone kokaina na eni izmed tamkajšnjih kmetij. Najdba velja za največji zaseg drog v zadnih letih.

Nekaj dni predtem pa so kolumbijske oblasti ujele Walida Makleda, ki so ga že več let iskale venezuelske oblasti, v ZDA pa po poročanju agencij velja za glavnega preprodajalca drog iz Južne Amerike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.