Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

V verižnem trčenju na Hrvaškem trije mrtvi

Verižno trčenje Hrvaška
1/5
Dino Stanin/PIXSELL
Do naleta naj bi prišlo zaradi poledice in ledenega dežja, ki pada na območju Like.

Na Hrvaškem se je 15 minut čez šesto uro zgodila huda prometna nesreča. Prišlo je do verižnega trčenja, v katerem je bilo udeleženih 20 vozil, med njimi tudi tovornjak, kombi in avtobus. Do naleta je prišlo na avtocesti A1 s meri Zagreba, malo izven predora Sveti Rok.

Kot poroča dnevnik.hr, naj bi po prvih ocenah nesrečo povzročil voznik avtobusa, ki je izgubil kontrolo nad vozilom, prebil varnostno ograjo in priletel na nasprotno vozišče. Po njihovih podatkih avtobus ni prevažal potnikov.

V nesreči so umrli trije moški, 14 oseb je ranjenih, med njimi tudi eden huje, ki se bori za življenje. Kot poroča hrvaški portal 24sata, je med žrtvami tudi policist.

"Vsega je bilo konec v petih minutah"

Za spletni portal 24.sata je eden izmed udeležencev nesreče, ki niso bili poškodovani, takole opisal, kaj se je zgodilo: "V šoku sem in ne vem, kaj točno se je zgodilo. Vsega je bilo konec v petih minutah. Ko sem pripeljal iz predora, sem zagledal prevrnjen tovornjak in začel zavirati, a je bila cesta poledenela in sem izgdubil oblast nad avtomobilom. Vozniki, ki so se zaleteli že pred mano, so stali ob strani in mi kričali, naj hitro odidem iz avta in bežim. Po tem sta se v moj avto zaletela še dva avtomobila. Bil je pravi kaos."

Na poledico hrvaški avtoklub (HAK) opozarja tudi drugod po državi. Zaradi nesreče je avtocesta zaprta v obe smeri, mediji pa predvidevajo, da bo zaprta še ves dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.