Svet
8 ogledov

Ves London v pink barvi

London v času Olimpijskih iger.
1/9
Nina Oštrbenk
Na vsakem koraku je jasno, da britanska prestolnica gosti olimpijske igre. Nasproti Big Bena in na Oxford ulici smo našli tudi slovensko zastavo.

Čeprav so olimpijske igre v Londonu že tik pred koncem, mi je bilo takoj po prihodu na letališče jasno, da trenutno še vedno vsi živijo zanje. Oglasi, jumbo plakati, zastave ... vse je v znamenju tega največjega športnega dogodka, ta pa je v znamenju rožnate barve.

V njej so "ambasadorji", ki obiskovalcem na vsakem koraku delijo letake, zemljevide, zgibanke o dogodkih, jim svetujejo, kako priti kam. V rožnati barvi so tudi montažne hiške po Londonu, ki so kot nekakšni informacijski centri.

Poznal je Čopa

Z nekaterimi ambasadorji smo se pogovarjali in večina je vedela, kje je Slovenija, skoraj nihče pa ni poznal slovenskih olimpijcev, razen enega navdušenca nad veslanjem, ki je izpostavil Iztoka Čopa.

Smo pa v središču mesta, nasproti Big Bena ob vseh opazili tudi slovensko zastavo. Ta je plapolala še na Oxford ulici. Čeprav je London poln obiskovalcev z vsega sveta, slovenskih navijačev nismo srečali, verjetno zato, ker so najboljši slovenski olimpijci že končali z nastopi.

Ni gneče

Nas je pa presenetil taksist, ki je dejal, da v Londonu te dni ni pretirane gneče: "Mislim, da tudi zato, ker so zdaj počitnice in je veliko Londončanov odšlo iz mesta."

Del centra so v teh dneh zaprli, prav tako so po Londonu namestili nadvoze, ki obiskovalcem omogočajo lažje prehode čez cesto, na vsakih nekaj sto metrov pa so postavili stojnice z olimpijskimi spominki in navijaškimi rekviziti. Da gredo najbolj za med britanski, je povsem razumljivo. Uradna majica olimpijskih iger sicer stane 15 funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.