Svet
17 ogledov

VIDEO: Dom mu je izgorel v petih minutah

Požar v Kanadi Youtube
Požar v Kanadi. Večina si razmer ne zna najbolj predstavljati; najboljši dokaz, v kakšnih trenutkih so se znašli tisoči Kanadčanov, je posnetek nadzornih kamer, ki so zabeležile, kako se je dom kanadskega para v nekaj minutah spremenil v pepel.

James O'Reilly je eden izmed Kanadčanov, ki so ga ognjeni zublji prisilili, da je moral v nekaj urah vzeti najnujnejše in zapustiti svoj dom, da bi sebi in svoji družini rešil življenje.

Z avtodomom so bila že na poti, ko mu je zazvonil telefon. V svojem domu je pred kakim mesecem napeljal nadzorne kamere, ki jih je povezal s svojim iPhonom. Ta mu je zazvonil, ko se je sprožil detektor dima; na svojem telefonu je v živo spremljal, kako njegov dom požirajo ognjeni zublji in ga spreminjajo v prah. Za kanadske medije je povedal, da je z družino hišo zapustil le kakih dvajset minut pred tem. Zaradi naglice niso mogli rešiti svojih hišnih ljubljenčkov, akvarijskih rib, ki se vidijo na posnetku.

"Moja žena posnetka ni mogla gledati. Tudi sam sem v enem trenutku bega pomislil, da je konec z nami, ko smo se prebijali skozi gost dim. Preplavila me je takšna panika, da na hišo sploh nisem pomislil. Bil sem le srečen, da smo živi. Samo to šteje. Vse ostalo ... koga briga," je svoje občutke kanadskim medijem razlagal O'Reilly.

Iz kanadskega mesta Fort McMurray so že v petek začeli evakuirati prebivalce tudi z velikimi cestnimi konvoji. Z letali in avtomobili so na varno spravili več kot 80 tisoč ljudi. Površina, ki so jo zajeli ognjeni zublji, se je včeraj povečala še za polovico. Ogenj je doslej uničil več kot 150.000 hektarjev površin.

Komentarjev 9
  • Tajčika 19:52 08.maj 2016.

    Dom mu je "Izgorel"? Kakšna slovenščina pa je to spet? Po mojem mnenju je pravilno zgorel.Izgoreti po SSKJ: prenehati goreti, izčrpati se.

  • nergač 18:24 08.maj 2016.

    "Če bi bil na matematičnem faksu bi vedel kako delujejo logični stavki "O logičnih stavkih pri nas poučujejo na FF in sicer na oddelku za filozofijo.Dobro no, potem bi jih pa rešil. OK, upam, da bi jih res.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:02 08.maj 2016.

    Jz sem samo trdil da ne bi gledal kako mi gori dom/kako mi gorijo živali. Moj stavek z ničemer ne daje tvojega subjektivnega sklepa da ne bi reševal živali. Če bi bil na matematičnem faksu bi vedel kako delujejo ...prikaži več logični stavki in bi vedel da ti informacija o gledanju preko telefona kako ti umirajo ljubjene živali in ljub dom ne pove ničemer o tem če bi poskušal reševati živali ali ne, oziroma če bi sploh bil v tej poziciji. Jaz kot oseba ki ni bila v tej situaciji iz vzornega kota bralca nisem bil v tej poziciji da bi mi lahko očital imel si to možnost pa je nisi izkoristil. Ne jz sm izrekel izključno za gledanje po telefonu. Jz osebno bi vsekakor poskušal rešiti domače živali. Vzameš kozarec vode/vedro če ga imaš al pa posodo, pa zajameš iz akvarija tisto ribo skupaj z vodo in zbežiš. Ni idealno ampak je pa vsaj nekaj možnosti da riba preživi če jo vzameš s seboj.