Svet
92444 ogledov

Video: Priča posnela vzrok smrti 8 ljudi

Nesreča helikopterja Youtube
Videoposnetek tragedije helikopterja med reševanjem razkriva napako, za posledicami katere je v strmoglavljenju umrlo osem ljudi.

Iz Gruzije poročajo o hudi nesreči helikopterja. Bil je na reševalni akciji na severu države. Skušal je pomagati padalcu, ki je na območju klifa padel na prepadno polico in obtičal. 

Helikopter sovjetske izdelave mu je skušal pomagati, a se je v nekem trenutku začel nenadzorovano vrteti in je pred očmi zaprepaščenih opazovalcev strmoglavil v globino. Umrlo je osem ljudi, eno osebo so hudo ranjeno prepeljali v bolnišnico. Umrl je tudi padalec, ki so ga reševali, poroča AA.com. V državi so razglasili dan žalovanja. 

Vzrok nesreče razkriva posnetek ene od prič, ki je reševanje snemala s telefonom. V trenutku drznega reševanja se je pilot helikopterja z zadnjim rotorjem preveč približal skalam in se jih dotaknil. To je tako poškodovalo stabilizacijski rotor, da se je začel helikopter nenadzorovano vrteti okoli svoje osi in začel zgubljati višino.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri 20:58 31.julij 2022.

    Slabo vzdrževan helikopter!

  • Jennifer_Land 12:12 31.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ..........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦