Svet
19 ogledov

Video: Kit napadel jadrnico

Simbolična fotografija (Foto: iStockphoto)
1/2
Žurnal24 main
Poročali smo že o dogodku, ko je 40-tonski kit skočil na jadrnico in jo prevrnil. Zdaj se je pojavil tudi amaterski video tega dogodka. Žival naj bi pred tem vznemirjali.

Žival je 59-letnega Ralpha Mothesa in 50-letno Palomo Werner ob obali Južne Afrike presenetila. Na posnetku je sicer vidno, da se kit približuje jadrnici, nato pa nenadoma skoči iz vode in pade neposredno na desetmetrsko jadrnico.

Morske oblasti so že sprožile preiskavo. Približevanje kitom na manj kot 300 metrov je namreč prepovedano, priče pa so povedale, da sta žival pred dogodkom nadlegovala neka jahta in gumenjak. Pomenljivo je, da jahta, s katere je bil posnetek narejen, po dogodku preprosto odpluje dalje in ne priskoči na pomoč zakoncema v vodi.

Odnesel jo je z modrico
"Bilo je res neverjetno in strašljivo. Kit je bil tako velik kot jahta,"
je povedala Wernerjeva. "Najprej sva ga opazila sto metrov stran in mislila, da je odplaval stran. A nenadoma se je znašel poleg naju. Mislila sem, da bo plaval pod jahto, vendar je nenadoma skočil iz morja in naju poskušal preskočiti. Srečna sva, da sva preživela," je še povedala.

Pri neuspelem preskoku je kit poškodoval jambor, na jahti pa je ostalo polno ostankov kitove kože in masti. A ker krvi ni bilo, zakonca domnevata, da jo je žival odnesla le z velikansko buško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.