Svet
891 ogledov

Video: Malijski "spiderman" v spektakularnem podvigu rešil malčka z balkona

Priseljenec iz Malija si je minuli konec tedna prislužil sloves junaka, ko se je povzpel po pročelju stavbe v Parizu, da bi rešil štiriletnega dečka, ki je visel z balkon v četrtem nadstropju.

Posnetek spektakularnega reševanja, ki ga je izvedel Mamoudou Gassama, se je kot blisk razširil po družbenih omrežjih, kjer so ga označili za "spidermana".

Kot je pojasnil Gassama, se je v soboto zvečer ravno sprehajal, ko je zagledal množico ljudi, zbrano pred stavbo. Ko je videl, kaj se dogaja, po lastnih besedah sploh ni pomišljal, kaj storiti. Gasamma se je v manj kot minuti prek balkonov povzpel do dečka in ga povlekel na varno, medtem ko ga je s sosednjega balkona skušal rešiti tudi sosed.

"Ko sem ga prijel, sem ga vprašal, zakaj je to storil, a ni odgovoril," je dejal. Ko je na prizorišče prispela gasilska služba, so ugotovile, da je otrok že na varnem. "K sreči je bil tam nekdo, ki je bil telesno sposoben in je imel dovolj poguma, da se je odpravil po otroka," je dejal predstavnik gasilcev.

Glede na poročanje lokalnih medijev otrokovih staršev v času incidenta ni bilo doma. Očeta je policija zaslišala zaradi suma, da je pustil otroka brez varstva, medtem ko naj otrokove matere sploh ne bi bilo v Parizu.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je Gassamo danes povabil v Elizejsko palačo, da bi se mu osebno zahvalil za junaško dejanje. 22-letnika je že poklicala tudi pariška županja Anne Hidalgo in se mu zahvalila. Poimenovala ga je kar "spidermana iz 18.", saj se je reševanje zgodilo v 18. okrožju na severu mesta.

"Pojasnil mi je, da je pred nekaj meseci s sanjami, da si bo tu lahko zgradil življenje, prispel iz Malija. Odgovorila sem mu, da je njegovo junaško dejanje zgled za vse državljane in da ga bo mesto Pariz seveda z veseljem podprlo pri njegovih prizadevanjih, da se naseli v Franciji," je po poročanju BBC sporočila Hidalgojeva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Tatjana Ha 16:59 01.junij 2018.

    Ja malo čudno je bilo vse skupaj...

  • ode 19:13 30.maj 2018.

    Otrok je bil že rešen, še preden je Malijec priplezal do njega, sa ga je že sosed za roke potegnil k sebi, da bi ga dvignil na svoj balkon. Takrat ga je malijec zgrabil in izpulil iz rok soseda - ...prikaži več oglejte si video bolj natančno. Neopravičeno je bil nagrajen z državljanstvom.