Svet
9227 ogledov

Grozljivo: Najstnico porinila z visokega mostu

Skok Youtube
Spregovorilo je 16-letno dekle, ki jo je "prijateljica" potisnila z mostu 18 metrov v globino.

Videoposnetek Jordan Holgerson je zadnje dni obkrožil svet. 16-letnica stoji na robu mostu Moulton Falls v ameriški zvezni državi Washington in koleba, ali naj skoči v vodo 18 metrov nižje. 

Kar naenkrat jo od zadaj nekdo močno potisne, da popolnoma nemočno pade v globino. V vodo je priletela "na ploh" in si ob tem zlomila pet reber ter predrla oboje pljučnih kril. Poškodovan ima tudi požiralnik.

Najstnica je sedaj spregovorila za medije in po poročanju CNN povedala, da se je med padanjem zaman skušala zravnati, saj je bil sunek od zadaj premočan. Ko je priletela v vodo, ni mogla dihati, a se je k sreči uspela rešiti iz vode. "Lahko bi umrla," je dodala.

Skok | Avtor: Youtube Youtube

Holgersonova je povedala, da ve, katera prijateljica jo je potisnila in da se ji je ta oseba že tudi opravičila. 

Travmatologinja MaryClare Sarf je po poročanju NBC pojasnila, od kje nastanejo tako hude poškodbe, čeprav pademo v vodo. "Če nekdo pade s takšne višine, je gladina enako trda, kot da bi padel na beton. Če nekdo pade z višine, ki je trikrat višja od njegove, potem je 50 odstotkov možnosti, da ta oseba umre. Holgersonova pa je padla še precej globlje."

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.