Svet
215 ogledov

Video: Neverjetna sled bližajočega se letala

Letalo Youtube
Potnik v drugem letalu je posnel video bližajočega se boeinga 787, ki za seboj ustvarja neverjetno sled.

Dolge sledi, ki jih v obliki vodnih kapljic puščajo za seboj letala, so nekaj običajnega. Manj običajen in še posebej poseben zaradi perspektive snemanja pa je bil prizor, kot ga je ujel v kamero potnik na letalu, ki je letelo pravokotno na bližajočega se boeinga 737 dreamlinerja visoko nekje nad ozemljem Rusije. 

Kondenzacijska sled iz vodne pare po Wikipediji rezultat običajnih izpuhov vodne pare iz batnih ali reaktivnih motorjev, pri čemer se voda okoli delcev nečistoč v izpuhu utekočini v viden oblak. Kondenzacijske sledi se oblikujejo, ko se vroč vlažen zrak iz motorjev zmeša s hladnejšim okoliškim zrakom. Stopnja razpadanja teh sledi je popolnoma odvisna od vremenskih okoliščin in višine. Če je ozračje blizu nasičenosti z vlago, so kondenzacijske sledi obstojne kar nekaj časa. Obratno, če je ozračje suho, se bo kondenzacijska sled razkrojila hitro.

dezurni@zurnal24.si

 vodne pare, ki jo na večjih višinah ustvari letalo ali raketa
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.