Svet
2737 ogledov

Video o dvoletnem Romanu navdihuje cel svet

Roman Facebook
Roman je mali deček z velikanskim pogumom, s katerim mu je uspelo pretentati naravo in shoditi ob pomoči bergel.

Življenje se za Romana Dinkla ni začelo dobro. Namesto klasičnih stavkov ginekologa o širini glave in nog so pri 20 tednu nosečnosti na ultrazvoku opazili, da ima v glavi in hrbtenici preveč tekočine. Zaradi tega se v trebuhu matere ni pravilno razvijal in obstajala je le majhna verjetnost, da bo po rojstvu hodil. 

Vseeno sta pogumna starša iz ameriške zvezne države Kansas zaupala medicinskemu osebju in pristala na operacijo Romana še znotraj maternice. S tem so povečali možnosti, da bi lahko po rojstvu shodil. 

Prizadevna starša sta mu ves ta čas stala ob strani. In res, mati Whitney je pred dnevi objavila na Facebooku video, kako Roman ob pomoči majcenih bergel štorklja po hodniku stanovanja in ob tem ponosno govori psički Maggie, naj ga opazuje. "Poglej Maggie! Hodim, Maggie!"

Video je takoj postal viralen in ga je videlo že skoraj 25 milijonov ljudi, na naslov Romanovih staršev pa so pričela deževati pisma podpore in veselja nad inspiracijo, ki da jo daje deček ljudem v težavah. 

"S tem komaj sedemsekundnim posnetkom je dal upanje toliko ljudem," je za CBS povedala mati Whitney, ki redno objavlja novičke o napredku sina.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.