Svet
3775 ogledov

Video: Poglejte, kako je policija prijela osumljenca!

Hrvaški policisti prijeli osumljenca Hrvaška policija
Policija je objavila pretresljiv posnetek, ki prikazuje, kako so prijeli osumljenca.

Hrvaška policija je razkrila podrobnosti prijetja treh osumljencev za umor Karmelina Fistanića. Objavila je tudi videoposnetek prijetja enega od treh osumljencev, Stipeta Ringwalda.

Opravili več hišnih preiskav

Med obsežno kriminalistično preiskavo so policisti splitsko-dalmatinske policijske uprave včeraj na območju Omiša, Šibenika in Zagreba opravili več hišnih preiskav stanovanj in drugih prostorov ter plovil in vozil, ki jih uporabljajo osumljenci.

Poleg Ringwalda je policija prijela še Jerka Perića, ki je osumljen, da je naročil umor svojega nekdanjega poslovnega partnerja, ter Vlada Zolota, ki naj bi pomagal pri organizaciji izpeljave kaznivega dejanja. 

Policija je med preiskavo pri 47-letnem osumljencu na področju Šibenika našla 42,30 grama kokaina, 120,5 grama marihuane, 9,35 grama amfitaminov ter 41 kosov streliva. 

Na tiskovni konferenci niso želeli potrditi, ali so pri osumljencih našla tudi orožje, s katerim je bilo strojeno kaznivo dejanje, prav tako policija ni razkrila motiva za umor. 

A po poročanju hrvaških medijev naj bi bil eden od osumljencev v sporu z umorjenim, Jerko Pirić in ubiti Fistanić sta bila namreč poslovna partnerja, skupaj sta vodila bar na obali v Pisku, ki je pred štirimi leti pogorel.

Hrvaški policisti prijeli osumljenca | Avtor: Hrvaška policija Hrvaška policija

Hrvaški portal Index.hr neuradno poroča, da naj bi varnostne kamere po umoru ujele Fistaniča, ki je pobegnil z motorjem proti Makarski, se nato obrnil in še enkrat zapeljal mimo kraja zločina. 

Karmelino Fistanić iz Piska je bil ubit 9. novembra okoli 14. ure na Jadranski magistrali na odcepu za Brzet. S svojim 39-letnim dekletom je sedel v ustavljenem Volkswagnu, ko je mimo prišel morilec na motorju in ustrelil v glavo žrtve šest nabojev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.