Svet
14490 ogledov

Video: Policista surovo pretepla mladega moškega, to je sledilo ...

pretep Pogled.ba
Policista sta mladeniča pretepla zaradi kršitve ukrepov.

Policista, ki sta v Mostarju pretepla mladega moškega, sta bila razrešena, sprožena pa je bila notranja preiskava, ki je ugotovila obstoj elementov kazenske odgovornosti.

Oblasti Hercegovsko-neretvanske županije ostro obsojajo brutalni izpad policistov, ki se je zgodil 10. aprila. ''To je klasičen primer prekoračitve pooblastil in policijskega kodeksa, za kar se kot institucija globoko opravičujemo celotni javnosti, še posebej pa žrtvi,'' je sporočilo tiskovno predstavništvo Ministrstva za notranje zadeve Hercegovačko-neretvanskega kantona, ki so potrdili, da je zoper policista uvedena preiskava.

Dva policista sta surovo napadla mladeniča, ki je kršil prepoved približevanja. Po pretepu pred vhodom v stavbo, v kateri živi, ​​sta ga odpeljala na policijsko postajo, nato pa so ga s prekrškovnim nalogom zaradi kršitve policijske ure izpustili.

Brez zdravniškega pregleda se je ob polnoči odpravil domov brez spremstva. Ker pa je ponoči zbolel, so ga sprejeli v bolnišnico SKB Mostar, kjer so mu diagnosticirali poškodbe.

V zvezi z videoposnetkom se je oglasil tudi mostarski župan Mario Kordić, ki je brutalno dejanje policistov ostro obsodil. Kordić zahteva "nujno preiskavo in kaznovanje dveh policistov, ki sta s svojim neprimernim ravnanjem škodovala ugledu policije, in takojšnjo suspenzijo do konca te nesrečne zadeve, ki je državljanom povzročila zaskrbljenost in ki zahteva obsodbo."

Po poročanju lokalnih medijev je zdravstveno stanje žrtve stabilno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • miškolin 15:58 14.april 2021.

    Kapo dol tema dvema policajema. Tako bi moralo biti tudi pri nas, ker kar nekaj telet se prosto giblje med nami, ki so neprilagodljiva na družbena pravila, ki jih je postavila država. Ampak to našo policijo so žal zbirokratizirali do ...prikaži več te mere, da policaj ni več P od policaja ampak navadna tajnica. Tajnice na policijskih postajah so zdaj samo še zato, da policijskim šefom strežejo od spredaj in od zadaj verjetno keremu tudi rit brišejo. Policaj pa se sam jebe z neumno rajo in še z birokracijo.

  • Naklonsky 07:50 14.april 2021.

    Nekaj deset let so za nami, bodo že uredili. Tudi pri nas v času titoizma je bilo tako.

  • radsemastimzmesom 08:45 13.april 2021.

    Tisti, ki tole podpirate, vam privoscim, da se sami znajdete kdaj v fantovi kozi. Pa tudi policistoma privoscim isto. Eno je vzgojna kazen, drugo je pa izzivljanje, brce v rebra, udarci ko oseba na drugi strani ni pripravljena. Me prav ...prikaži več zanima, kaksno podlago sta imela za taksen napad? Glede na suspenzijo obeh, bolj sibko.