Svet
1976 ogledov

Video: Srhljivo, kaj zna pes robot

Youtube
Če ste ljubitelj znanstveno fantastične serije Black Mirror, ste v enem od bolj krutih delov na delu opazili robota psa, ki mu praktično ni bilo možno ubežati. Poglejte, kaj je danes na trgu v ZDA!

Znanstvenofantastična nanizanka Black Mirror niti ni pretirano fantastična, saj tehnologije, ki so v različnih delih nanizanke delovale zastrašujoče, po svetu poznamo že danes.

Roboti v proizvodnji DELOVNA MESTA Avto Roboti bodo s človekom tekmovali za delovno mesto v tovarnah

Na primer droni v obliki čebel, ki so sposobni v rojih ubijati vse pred seboj, ali pa družbeno-socialni poskus na Kitajskem, v katerem bodo zganjali digitalni teror nad državljani in na podlagi "družbenega točkovanja državljanov" odredili, kdo bo lahko kje stanoval in koliko kredita bo kdo dobil.

No, Black Mirror je v enem od najbolj krutih delov, ko je oblast nad ljudmi prevzela umetna inteligenca, predstavil tudi psa robota opremljenega s strelnim in hladnim orožjem, ki je izsledil in ubil tarčo (človeka) brez možnosti, da bi se pred njim skrila.

Video Zdravje Kam smo prišli? Prva robotinja z državljanstvom si želi otroka

Podjetje "Boston Dynamics" je zdaj z "verige" izpustil psa robota, ki pa je v teoriji veliko bolj prijazen kot tisti v znanstveno fantastični nanizanki in naj bi služil na različne načine. Robot SpotMini, ki le z obliko spominja na psa, bo na prodaj. Robotu lahko ukažemo, kaj naj gre, se izogiba oviram in drži ravnotežje na vseh vrstah terenov, tudi ko se vzpenja ali spušča po stopnicah, kar so spretnosti, ki mu bodo pomagale pri premikanju v neznanem okolju.

Mercedes-Benz MBUX Avto V mercedesu A preizkusili, kaj zmore umetna inteligenca

Robot lahko na svojem hrbtu nosi tudi do štiri strojne module, na primer naprave za preverjanje uhajanja plina, če ga potrebujete povezljivost na daljših razdaljah lahko nanj priključite mrežni radijski modul. Boston Dynamics že opremlja enote z LIDAR ploščicami Velodyne (najbolj komponenta za samovozeče avtomobilske projekte) za ustvarjanje 3D zemljevidov notranjih prostorov. Robot je zasnovan tudi za delo v dežju.

Toyota in invalidi Avto Učenje vožnje po rehabilitaciji na URI Soča s pomočjo robotike

Iz podjetja so tudi sporočili, da jih ne zanima uporaba robota kot orožja. "Načeloma ne želimo, da bi naredil česa, kar škodi ljudem, tudi na simuliran način ne," pravi Michael Perry, podpredsednik poslovnega razvoja podjetja Boston Dynamics.
 

Komentarjev 1
  • Avatar Velestella
    Velestella 00:43 18.november 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com