Svet
49263 ogledov

Voznik ratraka se je stepel s smučarjem

Teptalec ratrak Profimedia
Opozoriti jih je želel, kako nevarno je njihovo početje.

Na smučišču Rangger Köpfl na avstrijskem Tirolskem je v petek pozno zvečer prišlo do pretepa med upravljalcem teptalnega stroja in skupino turnih smučarjev. Ti so se okoli 23. ure spuščali po pobočju smučišča, ki ga je urejal teptalec.

Voznik je skočil iz vozila in smučarje nič kaj spravljivo opozoril na nevarnost, saj so hodili prek trenutno sproščene jeklenice, s katero se zavaruje teptalec, a je pri nočnih pohodnikih slabo naletel. Eden od smučarjev ga je zgrabil za vrat, začelo se je ruvanje in suvanje po snegu.

Video dogodka, ki ga je posnela priča, se je kot blisk razširil po socialnih omrežjih. Komentatorji se strinjajo, da bi bil nastop voznika teptalca lahko boljši, a hkrati so si nočni smučarji prislužili veliko kritik zaradi neupoštavanja nekaterih osnovnih varnostnih pravil. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Snežinko 10:15 13.januar 2020.

    Spoštovani Andrej, naslov je (spet) napačen, kajne? Ni se stepel voznik, ampak so ga napadli smučarji. Je res tako težko napisati pravilen naslov? Voznik je logično odreagiral ostro, posebej v luči nedavne smrti smučarke v zelo podobni situaciji in mu ...prikaži več dam čisto prav. Če je proga zaprta je ZAPRTA. PIKA!

  • kapibara1 09:30 13.januar 2020.

    Tleke ima samo in samo voznik ratraka prav..

  • Tatjana Ha 22:17 12.januar 2020.

    Naslov ni pravi! Smučar je fizično napadel voznika ratraka.(Eden od smučarjev ga je zgrabil za vrat)