Svet
12172 ogledov

Voznik ugrabil avtobus z otroki in ga zažgal: "Nihče ne bo preživel"

Ugrabljen avtobus otroci Italija Milan
1/10
Epa
Kamere so ujele trenutek, ko se je 47-letni voznik avtobusa, po rodu iz Senegala, zaletel v policijska vozila, ki so ga obkolila, in zažgal vozilo.

"Nihče ne bo preživel," je kričal voznik avtobusa.

"Čudež je, da so vsi otroci preživeli," je na prizorišču dejal glavni milanski tožilec Francesco Greco.

Otroke so policisti rešili skozi okna, ki so jih razbili. 23 jih je lažje poškodovanih, oskrbeli so jim rane, 14 se jih zdravi zaradi vdihavanja strupenega dima.

Ugrabljen avtobus otroci Italija Milan | Avtor: Epa Epa

Voznika, ki ima italijansko državljanstvo, po rodu pa je iz Senegala, so aretirali.

Eden od učiteljev, ki je spremljal učence na avtobusu, je povedal, da se je voznik jezil zaradi italijanske migrantske politike. Po nekaterih podatkih naj bi med drugim kričal: "Prenehajte z morijo v sredozemskem morju!"

Kako se je drama začela?

Dva razreda najstnikov sta bila v spremstvu nekaj učiteljev na poti v telovadnico, a je voznik avtobusa ubral drugačno pot kot običajno. Drama se je nato začela odvijati v naslednjih 40 minutah.

Ko je voznik začel groziti z nožem, je eden od učencev poklical starše, ki so na nevarnost opozorili policijo. Policisti so avtobusu pripravili zasedo, a se je voznik zaletel vanje in želel peljati naprej. Medtem so možje postave razbili stekla, otroci so zbežali skozi okna, voznik pa je zažgal avtobus.

Policija je voznika aretirala, grozi mu obtožnica zaradi ugrabitve in poskusa množičnega umora.

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je izjavil, da je imel voznik policijsko kartoteko zaradi vožnje pod vplivom alkohola in spolnega napada.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • kapibara 09:56 21.marec 2019.

    A se bo tista zblojena ženšče- premierka, iz Nov. Zelandije, se sedaj odkrila in sočustvovala z straši.. čeprav so naklonjeni levičarjem..

  • anton55 09:50 21.marec 2019.

    In Europa bo spet obsojala ,ko so žrtve musli imamo pa grožnje.

  • kapibara 09:08 21.marec 2019.

    Sposojen komentar: - Dodatek. Model je že bil obravnavan oz. obsojen za spolne delikte nad mladoletniki in vožnjo pod vplivom alkohola. Službo je dobil v levuharsko nastrojenem mestecu (kje drugje) Crema, grdo nastrojenim proti Salvinijevi politiki reda in miru. Kaj ...prikaži več dodati ... (Vir: Il Giornale, danes)