Svet
4989 ogledov

Video: Vreme pokazalo svojo moč, izdan črni alarm

poplave Hongkong Profimedia
Zaradi obilnih padavin je poplavilo ulice Hongkonga. Izmerili so največjo količino padavin v zadnjih 140 letih.

Hongkong so zajele obilne padavine. Voda je poplavila ulice, trgovske centre, podzemno železnico. V eni uri, med 23. en polnočjo, je padlo kar 158,1 milimetra dežja, kar je največ v zadnjih 140 letih, od kar izvajajo meritve. 

Meteorološki urad je izdal najvišje, črno opozorilo zaradi dežja. Na območju Kowloona je od četrtka zvečer padlo že več kot 200 milimetrov padavin. Ekstremni vremenski dogodek naj bi trajal najmanj do petka popoldne. 

Posnetki, objavljeni na družbenih omrežjih, razkrivajo silovitost narave. Ena glavnih povezav med Hongkongom in Kowloonom je bila preplavljena z vodo. Zaprta je najmanj ena železniška linija. V petek ostajajo vse šole zaprte, je zaradi ekstremnih vremenskih pogojev in motenj v prometu odločila tamkajšnja oblast. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 6
  • bobubob 15:05 09.september 2023.

    Cepljenje je varno in učinkovito. Ja, pa podnebne spremembe 'se dogajajo' zato, ker krave prdijo... https://apps.dtic.mil/sti/citations/ADA333462

  • Stane Adamič 08:23 08.september 2023.

    Včerajšnja Tarča. 180 miljonov so si prišaparali za prihvatizacijo energetike. Nabijajo pa nove davke za poplavljence pa niti škode še ne vedo? Tile na Svobodi pa so res pokvarjeni do amena.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:20 08.september 2023.

    Grozno,to je pa še hujš kot pri nas