Svet
2625 ogledov

Video: Zaradi vročine kolapsiral konj

Vozniki v New Yorku so bili v sredo nadvse šokirani, ko so na ulicah Manhattna videli nadvse neobičajne prizore: sredi cestišča je obležal konj, ki je za seboj vlekel kočijo. Razlog? Vročina.

Konj je kolapsiral sredi newyorških ulic zaradi velike vročine, poroča NY Post. Policisti so ubogega konja hladili z vodo, naposled je konju s pomočjo policistov in injekcije adrenalina le uspelo ustati. Seveda so se po grozljivih prizorih z newyorških ulic že oglasili zagovorniki žival, ki so zgroženi, da se konje uporablja za komercialne prevoze po vročih newyorških ulicah, kjer je te dni prek 30 stopinj Celzija. 

"Videl sem, kako se je konj zgrudil. Očitno je bil podhranjen, dehidriran ali lačen. Namesto da bi mu kočijaž dal vodo, ga je bičal in mu govoril, naj ustane," je voznik Uber Eetsa Kelvin Gonzalez povedal za NY Post. "Rekel sem mu, naj ga neha bičati, naj mu raje da nekaj vode. To je konj, ne stroj," je še dodal 25-letni voznik. "Konj je desetkrat skušal ustati in nenehno padal, preden mu je policijska ekipa v zadnjico vbrizgala injekcijo adrenalina," je še pojasnil Gonzalez. 

Seveda ni trajalo dolgo, da so dogajanje na newyorških ulicah obsodili zagovorniki žival, ki se vrsto let borijo za pravice živali. "Koliko takšnih incidentov še potrebujemo? Gre za jasno zlorabo živali in to se mora nehati," so v izjavi zapisali pri NYCLASS (Newyorčani za česte, varne in ulice, primerne za bivanje, op. p.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.