Svet
2 ogledov

Video: Živčna aretacija na Hrvaškem

Aretacija Krčmariča Youtube
Hrvaško razburja posnetek policijskega prijetja aktivista Siniše Krčmareka, ki sta ga moža postave aretirala na njegovem domu vpričo kričečih otrok in kamere. Policista čaka obilo pojasnjevanja, saj sta vpadla na dvorišče Krčmarekovega doma in ga nič kaj nežno zvlekla iz njega brez obrazložitve, naloga in menda celo službene značke. Zadeva ima seveda tudi drugo plat.

Na posnetku, ki ga je posnel Sinišev brat Dubravko, je vidno, kako sta se uniformirana policista čez ograjo dvorišča v povišanih tonih pogovarjala s Krčmarekom, nato pa je eden od policistov postal vidno razburjen, ker je opazil, da ga snema kamera. Začel je kričati na snemalca, naj neha, nato pa vdrl v dvorišče.

Pot mu je prekrižal Krčmarek, nakar sta policista planila nanj in ga zvlekla izven ograje med histerčnim kričanjem otrok, žene in neimenovanega moškega. Na koncu posnetka je vidno, da policista prosita za pomoč okrepitve.

Začelo se je z zračno puško

Policija je naknadno pojasnila, da so se odzvali na klic soseda, na katerega naj bi otroci Krčmareka streljali z zračno puško, medtem ko je nabiral paradižnike, poroča Dnevnik.hr.

Ko sta ob prihodu policista od Krčmareka zahtevala, naj pokaže osebno izkaznico, naj bi ju ta začel žaliti. Policija vztraja, da sta njihova uslužbenca Krčmareka prijela brez uporabe prisilnih sredstev, proti njemu pa bodo vložili ovadbo zaradi kršenja javnega reda in miru, žaljenja uradne osebe in zavrnitve zahteve po identificiranju.

V družini Krčmarek so sicer stari znanci policije, saj so spomladi brata Dubravka prijeli zaradi njegovega performansa v središču Zagreba. Takrat je kamero v rokah držal Siniša.

Komentarjev 8
  • Tomaž Marinček 15:59 23.oktober 2011.

    Ne glede na to, kaj je vzrok aretacije, je tak način (pred otroci) nedopusten. Posebej za punčko je dogodek velika travma.

  • privat 21:12 22.oktober 2011.

    policist je trofazni...čitaj malo tudi dugje!! nevihta bi morala trajati še kako leto v ilegali...se strinjaš??

  • Avatar Syn
    Syn 18:23 22.oktober 2011.

    U kako lep primer sheepla si. Revež nerazgledan.