Svet
34 ogledov

"Videti je bilo kot v grozljivki"

kenija Reuters
Somalijska islamistična milica Šebab, ki je napadla nakupovalno središče Westgate v Nairobiju, je talce grozovito trpinčila.

V napadu na nakupovalni center v Keniji je umrlo 72 ljudi, mnogi v grozovitih bolečinah. Kot je razvidno iz prvih poročil vojakov, ki so reševali ljudi, so teroristi svoje talce mučili. "Videti je bilo kot v grozljivki," pravijo vojaki, eden je celo priznal, da je moral zaradi videnega poiskati psihiatrično pomoč.

Trupla natikali na kavlje

Tla naj bi bila posuta z deli telesa. Teroristi so ljudem iztaknili oči ter jim s kleščami odtrgali prste in nosove. "Njihove roke so obrezali kot svinčnike in ljudem zaukazali, naj s krvjo napišejo svoja imena," je povedal zdravnik in dodal, da trupel niso našli le na tleh, ampak so jih morali kar nekaj sneti s stropa. "Moške so kastrirali in jih po trpinčenju obesili," je še povedal zdravnik.

Ko je v nakupovalnem središču izbruhnil požar, pa so talcem prerezali vrat ali jih vrgli s tretjega nadstropja stavbe. Med mrtvimi je bilo tudi veliko otrok.

Al Kaida se je lotila loščenja medijske podobe

Napad v Keniji kaže na novo taktiko islamistov. Napadalci so namreč s kvizom, ki je zajemal 20 vprašanj, ločili muslimane od nevernikov. Tiste, ki so na vprašanja odgovorili pravilno, so izpustili, drugi pa so morali umreti.

"Al Kaida je spoznala, da številne smrti muslimanov, ki so umrli med njihovimi napadi, slabo vplivajo na mnenja množic, ki jih želijo doseči. Kot vidimo, so se slabe reklame skupine, ki delujejo pod okrilje Al Kaide, že lotile," je povedal Daveed Gartenstein-Ross, direktor centra, ki se ukvarja z radikalnostjo terorizma.

Komentarjev 5
  • allstarr111 17:31 30.september 2013.

    Nč bat sad če Danijel Praštalo da jim jebe mamice, on je tam taglavn, če ni že ob prvem poku službeno odšel v bližino letališča.Je pa zadeva zelo zelo žalostna, zadeve so se lotili na način mehiških kartelov, ...prikaži več za njih sicer slišimo pri nas samo na webu in občasno v časopisih, Islam pa je prektično na vratih, seveda je tole tudi + za razne tajne službe po vsem svetu, pač pojačaj varnost in še manj zasebnosti, tako da se niti nebi čudil če bi čez čas prišlo ven da je bila posredno ali pa je za zadevo vedela tudi kaka tajna služba ampak ni ukrepala ker ni na njenem teritoriju in njeni državljani niso žrtve + voda na njihov mlin.Je pa tole bizanc čisti.

  • Stolp 15:37 30.september 2013.

    Ja, res so lepo reklamo naredili za islam. Vemo, da vsako skupino ljudi drugi presojajo po najslabših in ekstremnih primerih. Torej bo povprečno misleč človek sklepal: muslimani pobijajo, mučijo ljudi,... Dobro, da vemo!

  • Stolp 15:34 30.september 2013.

    @Boschtjan: kakšna je razlika med tabo in teroristi? Nobene. Sama nestrpnost do drugačnih!