Svet
89 ogledov

Vila nekdanjega tenisača v ruske roke

vila Goran Ivanišević
1/6
Pixsell
Nekdanji hrvaški tenisač Goran Ivanišević je po večletnih mukah le prodal svojo vilo v Splitu. Kupil jo je multimilijonar, ki živi v Rusiji Stefano Vlahović. Ivanišević se je tako rešil dveh od treh hipotek.

Na luksuzno vilo so bile namreč vpisane tri hipoteke v vrednosti 73 milijonov kun (približno 9,5 milijona evrov). Že pred petimi leti je Ivanišević vilo poslal na trg in zanjo zahteval 60 milijonov kun (7,8 milijona evrov), a mu vse do letošnjega marca, kljub nekdanji slavi, ni uspelo prodati.

Medtem se je seveda cena vile iz leta v leto zniževala, tako da jo je angleška agencija Savills lansko leto kupcem ponujala le še za 31 milijonov kun (4 milijone evrov), poroča vecernji.hr.

Na srečo se je medtem našel bogat ruski kupec Stefano Vlahović (ta je pred devetimi leti postal lastnik Hektorovićeve palače na otoku Hvar), ki se je odločil za nakup vile. Koliko je dejansko odštel za njo, ni znano. Je pa njegovo bogastvo ocenjeno na 52 milijonov evrov.

A Ivanišević se kljub temu še ne more oddahniti, saj mu je po prodaji vile ostal še dolg v višini 11 milijonov kun (1,4 milijona evrov) - prav tako v obliki hipoteke.

Na vprašanje, za koliko denarja mu je uspelo vilo prodati ruskemu bogatašu, je Ivanišević dejal, da nima komentarja. Nekdanji tenisač sicer nikoli ni prespal v omenjeni vili, ki si jo je predstavljal kot splitsko rezidenco.

Z leti mu je postajala vse večje finančno breme, ki se ga je želel rešiti na vsak način, pa četudi bi zanjo dobil manj denarja, kot pa ga je vanjo vložil.

Številni za neuspeh prodaje krivijo slab arhitekturni načrt arhitekta Vjeka Ivaniševića.

Po mnenju strokovnjakov je med drugim velika pomanjkljivost vile tudi ta, da z zunanjega bazena ni omogočen pogled na morje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.