Svet
32 ogledov

Vklenjen v policijskem vozilu storil samomor

lisice Shutterstock
Moški, ki je bil ustreljen v glavo, medtem ko je bil zaprt v policijskem vozilu in vklenjen z rokami za hrbtom, je storil samomor, je pokazala preiskava.

Do skrivnostne smrti 21-letnega Chavisa Carterja je prišlo konec julija v Arkansasu. Primer je v ameriški javnosti vzbudil veliko zanimanja, saj je bil Carter vklenjen in ustreljen v glavo.

Kot je sporočila policija, so ga 21-letnika, za katerim je bil razpisan zaporni nalog, prijeli med rutinskim pregledom nekega tovornjaka, na katerem se je vozil. Dvakrat so ga preiskali, a so pri njem našli le manjše količine marihuane, orožja pa ne.

Nato so ga vklenili in strpali v avto, kjer se je, očitno s skrito pištolo, ustrelil, je še sporočila policija.

Kako je to sploh mogoče?

V podkrepitev so objavili tudi dva posnetka, ki naj bi dokazovala, da ni šlo za policijsko nasilje, čeprav samega strela na njiju ni videti.

Da je Carter storil samomor, so zdaj uradno potrdili tudi sodni izvedenci. V poročilu, pod katerega so se podpisali trije strokovnjaki, piše, da je Carter umrl zaradi strelne rane iz pištole, katere cev je bila prislonjena ob njegovo sence na desni strani glave. Glede na način smrti in izsledke preiskave je torej šlo za samomor, so sklenili strokovnjaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.