Svet
20 ogledov

Vlada pregnala protestnike

Množični protesti privržencev odstavljenega premierja Taksina Šinavatre trajajo Žurnal24 main
V nakupovalnem središču tajske prestolnice Bangkok je že drugi dan vztrajalo več deset tisoč protestnikov. Zaradi groženj oblasti, da jih bodo na silo odstranili, se bodo do jutri umaknili drugam.

Protestniki, ki zahtevajo odstop premierja Abhisita Vedžadžive, so z zasedbo ulice Ratchaprasong, kjer stoji veliko priljubljenih trgovin in razkošnih hotelov, včeraj razširili demonstracije tudi na bogati center mesta.

Zaradi protestnikov so tako ta konec tedna morali na tej ulici zapreti vsaj šest prestižnih nakupovalnih središč in okrepiti varnost v hotelih s petimi zvezdicami, dnevno pa naj bi zato utrpeli za 15 milijonov dolarjev škode.

Premier je znova zavrnil njihove zahteve po razpustitvi parlamenta in sklicu predčasnih volitev. Do odločitve, da se umaknejo iz nakupovalnega središča, je verjetno prišlo po današnjih grožnjah vladnih sil, da bodo uporabile stroge ukrepe, s katerimi jih bodo umaknili z omenjenega območja.

Kmalu po tem, ko je vlada napovedala, da bo od sodišča pridobila nalog za njihovo odstranitev, je vodja protestnikov Džatuporn Prompan dejal, da se bodo v ponedeljek dopoldne premaknili na drug kraj v prestolnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.