Svet
13 ogledov

Vlada: Shinawatra je terorist!

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Za nemiri v Bangkoku stoji nekdanji premier Shinawatra, menijo člani tajske vlade. Medtem se je na ulicah poleg rdečesrajčnikov pojavilo tudi tristo rumenosrajčnikov.

"Thaksin je terorist"
Tajska vlada je bivšega premierja Thaksina Shinawatro, ki je pred časom že zbežal iz države, obtožila, da je kriv za nemire v državi. Zunanji minister Kasit Piromya ga je med obiskom v Washingtonu označil celo za terorista, ki neti nasilje; za proteste naj bi rdečesrajčnikom vsak dan zagotavljal po tri milijone dolarjev. Thaksin je te obtožbe že zanikal.

Spomnimo, Thaksin je sicer iz države pobegnil že pred časom, ker se je le tako lahko izognil prestajanju zaporne kazni zaradi obtožb o korupciji.

Vztrajanje do konca
V državi pa se medtem pritisk na vlado Abhisita Vejjajive krepi. Rdečesrajčniki napovedujejo, da bodo proteste nadaljevali vse do uresničitve njihovih zahtev; poleg tega je včeraj za dodatno razburjenje ljudi poskrbela tudi volilna komisija, ki je ugotovila, da je premierjeva stranka zlorabila sredstva za predvolilno kampanjo. Predlagana je bila tudi razpustitev stranke, kar pa Vejjajiva zavrača.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Rumenosrajčniki v bran vladi
Danes pa se je pred spomenikom zmage zbralo okoli tristo rumenosrajčnikov, ki so rdečesrajčnike pozvali, naj gredo domov. "Prosimo za mir. Želimo si, da rdečesrajčniki nehajo škodovati državi," je dejal Suthep Wongta, noseč sliko predsednika države.

Skupino rumenosrajčnikov sicer sestavljajo akademiki, poslovneži in tudi predstavniki srednjega razreda, ki nasprotujejo Shinawatri.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.