Svet
9 ogledov

Vladarji padajo za EU

sanader đukanović Žurnal24 main
Črnogorski premier Milo Đukanović naj bi danes ob 14. uri odstopil. Tako naj bi zahtevala EU.

Domnevni odstop Mila Đukanovića zaradi zahtev EU v medijih že primerjajo z odstopom hrvaškega premierja Iva Sanaderja. Razlog za takšno zahtevo EU naj bi bil enak: sum korupcije.

Kosovec vabi Srba
Pritisku EU naj bi po neuradnih informacijah v prihodnjih tednih podlegel tudi kosovski premier Hashim Thaçi, o katerem so svetovni mediji prejšnji teden poročali kot o šefu mafije, ki trguje s človeškimi organi.

Thaçi je prejšnji teden očitke označil za prosrbske, včeraj pa je srbskega predsednika Borisa Tadića pozval na sestanek pod pokroviteljstvom EU, ki naj bi izboljšal odnose med državama.

Sanader bi dal varščino
Medtem pa se izročitev hrvaškega premierja Iva Sanaderja Hrvaški utegne še zelo zavleči. Avstrijske oblasti so včeraj potrdile preiskavo zoper Sanaderja zaradi prijave, ki naj bi ga bremenila pranja denarja v tirolski banki.

Preiskava naj bi bila uvedena zaradi več kot milijona evrov, ki so jih preiskovalci Interpola našli na računih Sanaderja in njegovega očeta Anteja, ki je sicer leta 2007 umrl.

Danes naj bi se sestala tudi Sanaderjev hrvaški in avstrijski odvetniški tim, ki se nameravata dogovoriti o varščini, ki jo bodo ponudili, da bi se Sanader lahko zagovarjal s prostosti. Tiskovna predstavnica salzburškega tožilstva Barbara Feichtinger je včeraj sicer dejala, da je Sanader v priporu zaradi begosumja in mu varščina ne more biti odobrena, a sodnik lahko odločitev spremeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.