Svet
921 ogledov

Vlak zagorel v predoru, morali evakuirati potnike

zagorelo na potniškem vlaku v Avstriji Profimedia
Na vlaku, ki je bil na poti iz Innsbrucka v Amsterdam, je bilo ob izbruhu požara 151 potnikov, več kot 30 jih je potrebovalo zdravniško pomoč.

Na avstrijskem Tirolskem je v sredo zvečer v gorskem predoru izbruhnil požar na nočnem vlaku, ki je bil na poti iz Innsbrucka v Amsterdam. Po navedbah oblasti so zaradi požara z vlaka evakuirali 151 potnikov, med njimi jih je 33 potrebovalo zdravniško pomoč, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot so preko Twitterja sporočile avstrijske železnice (ÖBB), je požar v železniškem predoru Terfens izbruhnil zaradi poškodbe vozne mreže za električno napajanje vlakov. Po prvih podatkih je zagorelo eno ali več vozil na vagonu za prevoz avtomobilov.

Na prizorišče požara je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA prispelo okoli 20 gasilcev, ki so pogasili ogenj in pomagali pri evakuaciji potnikov.

Z vlaka so evakuirali vseh 151 potnikov. Med njimi jih je 33 potrebovalo zdravniško pomoč zaradi lažjih poškodb ali vdihavanja dima. Poškodovane potnike so prepeljali v bližnje bolnišnice, preostale pa z avtobusi v Innsbruck.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.