Svet
12 ogledov

Vlak zgrmel v naraslo reko

(Foto: Reuters)
1/2
Žurnal24 main
Najhujše poplave na Kitajskem bi skoraj povzročile tragedijo. Zaradi naraslih voda se je porušil most na katerem je stal potniški vlak. Nesrečo so preživeli vsi potniki.

Nesreča se je sicer zgodila že v četrtek, v petek pa so prišli v javnost prvi posnetki porušenja mostu in panike med potniki, ko je del vlaka zgrmel v reko.

Nesreča se je zgodila 50 kilometrov od sečuanske prestolnice Čengdu. Na pomoč so takoj priskočili vojaki in samo njim se gre lahko zahvaliti, da nihče ni umrl. Vojaki so namreč razbili okna in potnike spravili na varno.

Na Kitajskem je sicer letos v nesrečah zaradi naraslih voda še pred zadnjimi zemeljskimi plazovi umrlo več kot 2100 ljudi, kažejo vladni podatki. Zaradi plazov pa so morali izseliti pa so morali že več kot 50 tisoč ljudi.

Kitajski meteorološki zavod medtem za naslednjih 24 ur na območju severovzhodu Kitajske napovedujejo novo močnejše deževje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.