Svet
16 ogledov

Vlomilca izdal selfie

telefon mobitel Shutterstcok
Vlomilca ujeli po tem, ko je po pomoti iz ukradenega telefona poslal fotografijo.

Čas, ko so bili lastniki stanovanja na počitnicah, sta izkoristila britanska vlomilca. Preiskava je pokazala, da si je krivec izposodil prijateljev avtomobil pod pretvezo, da se bo odpeljal v trgovino po cigarete, v resnici pa je vlomil v stanovanje in ukradel nekaj električnih naprav in nakit, izginil pa je tudi avto.

Ashley Keast je nato z ukradenim telefonom posnel selfi fotografijo, pred tem pa iz telefona ni vzel SIM kartice lastnika. Ta je imel na telefonu naloženo aplikacijo, ki omogoča, da fotografije vidijo tudi prijatelji, ki uporabljajo to aplikacijo. Storilec tega ni vedel, zato jo je pomotoma poslal lastnikovemu prijatelju, ki je bil nad videnim presenečen. S to isto aplikacijo pa je fotografijo naložil tudi na Facebook in zanjo prejel štiri všečke. Lastnikov prijatelj je fotografijo posredoval policiji, kjer so storilca prepoznali in ga naslednji dan aretirali.

Britanec je krivdo priznal, prisodili so mu zaporno kazen dveh let in osmih mesecev, 27-letnemu sostorilcu pa 18 mesecev.

Komentarjev 1
  • maresem 19:42 20.marec 2014.

    Tako se obsoja tatove in kriminalce... slovenski sodnički. Pojdite na tečaj v Anglijo.