Svet
16 ogledov

Vlomilec namesto vzel, dal

Vlomilec Shutterstock
Nek ruski vlomilec je vlomil v stanovanje, za katerega se je izkazalo, da ni zlata jama.

Vlomilec se je nadejal, da bo v stanovanju našel denar. A ko je začel drugo za drugo odpirati omare in brskati po stvareh, mu je postalo jasno, da od njegovega bogatega izplena ne bo nič. Namesto da bi kaj vzel, je stanovalki pustil denar, ki ga je imel pri sebi, 500 rubljev (približno 12 evrov).

Ko se je 90-letna starka vrnila na svoj dom, je opazila, da je bil med njeno odsotnostjo v njem nepovabljeni gost. Pričakovala je, da ji je kaj izginilo, a je bila presenečena, ko je videla, da jo čaka denar.

Poleg denarja je na listku papirja ropar pustil opravičilo. "Vse moje omare in okna so bili odprti. Že sem nameravala poklicati policijo, ko sem poleg denarja zagledala papir, na katerem je pisalo: 'To je za življenje, babica'.", je povedala starka.

Policist, ki je prišel na kraj dogodka, ji je dejal, da v svoji 40-letni karieri ni naletel na takšnega vlomilca. Čeprav je pustil denar, bodo storilca vseeno poskušali odkriti, saj bi lahko v naslednjem poskusu nekomu res ukradel denar.

Starka je nepričakovani denar porabila za sladkarije za svoje sorodnike in zase, opravičilo pa je uokvirila in obesila na zid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.