Svet
35526 ogledov

Voda poplavila ulice in nato zaradi mraza zmrznila. Avti obtičali v ledu.

Snežni metež v Bostonu
1/11
Reševalni pas/Twitter
Boston so v minulih dneh prizadele najhujše poplave v zadnjih 40 letih. Kot da to ne bi bilo dovolj, je zaradi 'strupenega' mraza voda na ulicah zamrznila. Avti so obtičali v ledu.

Prebivalci Bostona imajo te dni kup preglavic. Najprej je pritisnil hud mraz, nato je začelo močno snežiti, povrh vsega pa je zaradi sredine 'super lune' visoka plima poplavila še številne ulice. Voda je nato zaradi mraza zmrznila in v ledeni oklep ujela številne avtomobile.

Prizori z nekaterih ulic spominjajo na hollywoodske filme. Nekateri avtomobili so do polovice ujeti v led. Po poročanju Boston Globe so morale reševalne službe evakuirati okoli 20 prebivalcev.

Snežni metež v Bostonu | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Polarni mraz bo nad vzhodno obalo ZDA vztrajal še vsaj dva dneva, pravijo meteorologi. Danes ponoči so se temperature spustile do -15 stopinj Celzija, še hladneje bo danes ponoči, ko naj bi se živo srebro spustilo do -35 stopinj.

Najhujši mraz so v ZDA z vštetim učinkom vetra ponoči zabeležili na gori Washington – občutek mraza je bil kar 73 stopinj pod ničlo.

Snežni metež v Bostonu | Avtor: Epa Epa
Po poročanju ameriških medijev je polarni mraz terjal življenje vsaj 25 Američanov.

Dveletno deklico je med sankanjem zbil tovornjak, 75-letno gospo je med čiščenjem pločnika zadel voznik pluga, ki je plužil cesto.

Vremenoslovci so sporočili, da so v noči s četrtka na petek zabeležili rekordno plimovanje morja, odkar opravljajo meritve.

Snežni metež v Bostonu | Avtor: Epa Epa
Poplave so posledica neurja, ki je ob vzhodno obalo ZDA treščilo ravno v času rekordnega plimovanja, ki je posledica tako imenovane 'super lune'. Ta se pojavi od štiri do šestkrat letno, ko je luna najbližje Zemljini orbiti.

Snežni metež v Bostonu | Avtor: Epa Epa
Običajno plimovanje morja na tem območju znaša do 2,5 metra, tokrat se je dvignilo tudi do 4,5 metra, so sporočili ameriški meteorologi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 14:59 07.januar 2018.

    cca 15 let nazaj smo imeli -37 celzija pa ni nobeden ničesar pisal o nam,še manj pa da bi kdo v ameriki bral o nas,novinarji bi pa res lahko mal riti premaknili iz fotelja pa pisali nekaj kar ste sami ...prikaži več najdli in ne samo eden od drugega prepisujete pa še to so večinoma tuje novice

  • Janez_53 09:32 07.januar 2018.

    No ja, ne vem, če ravno z lahkoto prenašaš takšne vremenske razmere!!! Si sploh predstavljaš, kako izgleda, če avtomobili zamrznejo do polovice v led? Ti ni jasno, da je potem zamrznjena cela ulica oziroma območje, da ne moreš vstopati v ...prikaži več objekte normalno skozi vrata, ker je vse zamrznjeno??? Da je ohromljen ves promet? Brezvezno nakladaš!

  • ode 17:48 06.januar 2018.

    Nič posebnega za te predele Amerike. Prebivalci so tega navajeni in te vremenske ekstreme z lahkoto prenašajo.