Svet
19 ogledov

Voditelj dobil brco zaradi sporne izjave

(Foto: CNN) Žurnal24 main
CNN odpustil voditelja, ker je med oddajo rekel, da ameriške medije obvladuje severovzhodna liberalna judovska elita.

Ameriška televizija CNN je v javnost poslala le kratko sporčilo z zahvalu dolgoletnemu voditelju Ricku Sanchezu. Sanchez se je v CNN-ovi redakciji zaposlil leta 2004, svojo oddajo Rick's List pa je dobil na začetku tega leta.

Napeti odnosi s Stewartom
Razlog za odpoved so bile izjave v radijski pogovorni oddaji. Sanchez se je namreč pritoževal nad voditeljem oddaje Daily Show Jonom Stewartom, ga označil za "fanatika" in dodal, da je proti "vsem, ki niso taki kot on. Poglejte vendar njegovo oddajo- mislim, s kom je obkrožen?". Tudi Stewart se je sicer v preteklosti večkrat norčeval iz Sancheza oziroma iz njegovih spodrsljajev ter načina vodenja oddaje.

A Sanchez je šel tokrat predaleč. Po tej opazki je nadaljeval s trditvijo, da CNN ter druge ameriške medije motijo novinarji latinskoameriškega porekla, ki veljajo za drugorazredne. Zatrdil je, da medije obvladuje liberalna elita s severovzhoda ZDA. Ko ga je voditelj Pete Dominick vprašal, ali ni tudi Stewart kot Jud pripadnik manjšine, je nekoliko cinično odvrnil: "Pravim vam, da je vsak, ki vodi CNN, zelo podoben Stewartu in veliko ljudi, ki vodijo druge televizijske mreže, je podobnih Stewartu. In implicirati, da so tisti v državi, ki so Judje, zatirana manjšina? Da."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.