Svet
79 ogledov

Vodja pri Air Franceu vodil verigo prostitutk

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Vodji letališkega osebja na pariškem letališču Charles de Gaulle je pristranski posel na leto navrgel dva milijona evrov. Vodil je verigo prostitutk.

Alain D. (54) je skupaj s svojo soprogo Claudio obtožen organizacije in vodenja mreže prostitucije, kar mu je od leta 2010 prineslo že 8 milijonov evrov. Za bogato klientelo je dvojica v Pariz vodila mlade Brazilke in jih nastanila v stanovanja v elitnih pariških predelih. 

Zakonski par so obtožili trgovine z ljudmi in zvodništva, in sicer na podlagi prijave ene izmed Brazilk, ki ji je uspelo pobegniti. Policiji je povedala, da sta jo prisilila v najstarejšo obrt v stanovanju v bližini Louvra. Od nje sta pričakovala, da sprejme pet strank na dan. Vsak je plačal 150 evrov. Brazilka je dodala, da naj bi imela zakonca "na voljo" vsaj deset deklet.

Alain D. je izkoriščal svoj položaj pri Air Franceu za nakup poceni vozovnic, s katerimi sta on in njegova soproga, ki je po rodu ravno tako Brazilka, enkrat na mesec potovala iz Pariza v Brazilijo. Vedno sta bila v spremstvu mladih deklet, ki sta jih predstavljala kot del družine.

Prostitucijo sta organizirala v štirih stanovanjih, piše Le Parisien, ki se sklicuje na vire pri pariški policiji. V mreži je po poročanju britanskega The Telegrapha sodelovala še tretja oseba, in sicer samooklicani guru, ki naj bi dekletom dajal moralno podporo. Vse so morale hoditi na njegove seanse, katerih cena je bila 500 evrov.

Komentarjev 1