Svet
14 ogledov

Vodostaj raste, vojaki v pripravljenosti

1/8
Žurnal24 main
V Vukovarju so razglasili izredne razmere. Vodotok Donave nevarno narašča. V pripavljenosti je 2500 vojakov.

Gladina reke Donave se je v Vukovarju v 24 urah dvignila na 6,6 metra. V mestu so v četrtek zvečer razglasili izredne razmere, saj je reka ponekod začela poplavljati območja zunaj nasipa.

V galeriji si lahko ogledate fotografije poplavljenega Vukovarja.

"Pripravljeni smo na prihod vode. Po poročilu, ki sem ga prejel od državne uprave za zaščito in reševanje, policije, vojske in vseh, ki so bili v teh dneh aktivni, smo naredili vse, kar smo v tem trenutku lahko. Če ne bo nobenih presenečenj, moramo še vedno postaviti ograjo, verjamemo pa, da bo val vode prešel Hrvaško brez večjih posledic," je povedal podpredsednik vlade Božidar Pankretić.

V pripravljenosti je 2500 vojakov, enako število pa tudi vreč peska. Poplavni val naj bi mesto dosegel v soboto, v nedeljo pa mesto Ilok. Čeprav je gladina Donave nevarno narasla, pa hidrologi pravijo, da ne bo dosegla rekordnega vodostaja iz leta 2006, ko se je gladina reke dvignila na kar 7,2 metra. Po predvidevanjih naj bi val Hrvaško zapustil z nedelje na ponedeljek.

Župan pil kavo na poplavljeni terasi

Hrvaški mediji poročajo, da je vukovarski župan Željko Sabo z direktorico Mestnega muzeja pil kavo na poplavljeni terasi restavracije Tri Vrske. Mestne oblasti prebivalce mirijo, da ni razloga za paniko, saj ne pričakujejo, da bo položaj "kritičen, kot je bil leta 2006".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.